Bricks Patiënt handleiding

Algemeen

Om gebruik te kunnen maken van de Bricks Patiënt dient u een abonnement af te sluiten. Mocht u meer informatie willen ontvangen over de mogelijkheden en kosten van de Bricks Patiënt, stuur dan een e-mail naar info@tetra.nl.

Hieronder volgt meer informatie over het beheer en gebruik van het portaal. Deze informatie is niet van toepassing op het gebruik van het portaal door uw patiënten.

Alle beschreven functies gelden voor de versie van het portaal die u momenteel in gebruik heeft.

Disclaimer

Voor het openstellen van het dossier dient u voorafgaand het identiteitsbewijs van de patiënt in de praktijk te controleren middels een face-to-face controle. Wanneer de gegevens overeenkomen met het dossier kunt u een portaal account aanmaken in Bricks Huisarts.

We raden u nadrukkelijk af om accounts aan te maken naar aanleiding van een verzoek per e-mail en/of telefoon. Via beide wegen kunt u zich er niet 100% van vergewissen dat u een account aanmaakt en dus het dossier via de Bricks Patiënt open stelt voor de juiste patiënt.

Iedereen kan zich voordoen als “Mevrouw Janssen”. Wanneer ervoor kiest om een account te activeren op basis van een e-mail en/of telefoongesprek is de kans aanzienlijk dat u het acount aanmaakt voor iemand die niet “Mevrouw Janssen” is. Het gevolg is dat een andere persoon toegang heeft tot het dossier van “Mevrouw Janssen”.

Tevens gaan we er vanuit dat de medewerkers die de Bricks Patiënt beheren deze handleiding compleet hebben gelezen en regelmatig controleren of er iets in de werking is aangepast van de Bricks Patiënt.

Wanneer u de (face-to-face) identiteitscontrole eis en de, in deze handleiding beschreven stappen, niet opvolgt is het mogelijk dat u of één van uw medewerkers een account aanmaakt voor de verkeerde patiënt. Het gevolg hiervan kan zijn dat een derde persoon de gegevens van een patiënt inziet.

Het afhandelen van vragen van patiënten dient u als praktijk zelf te organiseren. Tetra B.V. zal geen (doorgestuurde) vragen direct beantwoorden aan of contact opnemen met patiënten. Wanneer een patiënt direct contact opneemt met Tetra B.V. zullen we deze doorverwijzen naar uw praktijk.

Tetra B.V. is niet verantwoordelijk te stellen voor het correct gebruik van de Bricks Patiënt.